Broskvová sezona
Už jsem psala o tom, jak moc ráda mám meloun a kanadské borůvky. Do mého nej ovoce patří i broskve!
Letos je zase úrodný rok, u přítele jich máme metráky a nestíháme je jíst, takže jich větší část půjde do sudu na kořalku.
Oblíbili jsme si ale rychlou a jednoduchou buchtu, na kterou můžete dát jakékoli ovoce.
Na buchtu budete potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučky
1 hrnek mléka
1 prdopeč
4 lžíce oleje
2 vejce
špetka soli
Suroviny ve velké míse smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a navrch zasypeme drobenkou, kterou si připravíme z hrubé mouky, másla a moučkového cukru.
Pečeme cca 30 minut asi na 200 stupňů, dokud těsto na špejli nelepí.
Buchta je velice jedlá, obvykle do druhého dne zbyde jen pár kousků z velkého plechu. Dělám ji se švestkama, borůvkama i jahodama.
Dobrou chuť přeje
0 komentářů
Barbora Schejbalová
Máš nádherný blog a tím i články,jen tak daál! 🙂
Atze
Tak přesně tuhle jsem pekla včera asi v 5 odpoledne. No.. a už není 🙂
Kami La
Mmm, vypadá fakt chutně 🙂
TWF Kami*
Pampeliska
Broskyne 🙂 Čerstvé, zavárané – mňam, mňam. My sme včera mali takýto koláčik, ale so slivkami. Ale také moc nemusím. Slivky sú tam trošku také kyselkavé, takže nič pre mňa. Ale tie vaše ovocné sezóny by sa mi dosť páčili. My máme záhradku u babky, čo síce nie je ďaleko, ale každý deň sa tam chodiť nedá. Bola by paráda mať ovocie každý deň pekne čerstvé 🙂
Pearl T.
Mňam, vypadá to nádherně! 🙂