Vdolečky ze Švédska
Máte rádi severské speciality nebo si prostě jen rádi pochutnáte na dobrotách? Co zkusit vdolečky se skořicí?
Rozehřejeme:
10 dkg hery
4 dcl mléka
Rozpustíme:
10 dkg krystalu
5 dkg droždí
Vychladlé mléko s herou smícháme s cukrem a kvasnicemi, přisypeme 60 dkg hladké mouky a 1/2 lžičky soli. Uhněteme těsto, které necháme 10 minut odpočnout.
Těsto si rozdělíme na menší díly, aby se nám s ním lépe pracovalo a vyválíme placku a potřeme ji náplní, kterou utřeme z:
5 dkg hery
3 lžíce cukru
2 lžičky skořice
Vyválenou a potřenou placku přeložíme na polovinu, nakrájíme na proužky cca 1,5 cm silné a zamotáme do vdolku.
Dáme na plech na pečící papír, 3/4 hodiny necháme kynout na plechu, než dáme do trouby, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme perlovým cukrem. Mám ho dovezený ze Švédska, mívali ho v Ikea, ale myslím, že se dá sehnat i v Kauflandu. Je to nasekaný cukr, který se ani při vysokém stupni pečení nerozteče.
Pečeme při cca 250° 8-9 minut.
0 komentářů
Biancaprincipessa
vyzeraju uzasne!
Pozyvam na giveaway o Bielenda balicek, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html
Monulenka S
Tak tenhle recept určitě vyzkouším, vypadá to výborně 🙂 Dělám naco podobného, akorát placku napřekládám, ale sroluji a nakrájím na takové roládky 🙂
Weronika91
Je to velice chutné, já je vždycky baštím ještě teplé, chvíli po vyndání z trouby. Můžeme se po nich doma utlouct, s tou skořicí je to prostě bašta 🙂
El
To vypadá moc chutně! 🙂 Mít ten perlový cukr, tak to vyzkouším už dnes 😀