povídání

Míša dort i jako dezert do skleničky

Máš chuť na Míša dort, pěkně studený z lednice, s křupavou čokoládou a lahodnou tvarohovou vrstvou, která není díky máslu tučná a tuhá? Tak čti dál!

Budete potřebovat:

  • 6 vajec – bílky a žloutky zvlášť
  • 6 plných lžic polohrubé mouky
  • 2 lžičky prdopeče
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 1 balení Ricotty
  • cukr dle chuti

Poleva:

  • hořká čokoláda
  • cca půl lžičky kokosového oleje

Oddělte žloutky a bílky.

Žloutky vyšlehejte s cukrem.

Do směsi přidejte ostatní suroviny, kromě bílků.

Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, ten pak opatrně zamíchejte do směsi.

Pečte 15-20 minut na 175°C, zbytečně korpus nepřepékejte, vysušil by se. Jestli je hotový poznáte na špejli.

Upečený a vychladlý korpus skrojte tak, aby byl dort rovný. Natřete krémem, polijte čokoládou a dejte ztuhnout do lednice. Krájejte nahřátým nožem, aby se nepolámala čokoláda. Po každém řezu nůž otřete a znovu zahřejte.

Zbylý odříznutý korpus nadrobte do skleniček, přidejte krém a navrch trochu polevy. A máte i výborný dezert do práce anebo na cesty 😉

Napsat komentář