Míša dort i jako dezert do skleničky
Máš chuť na Míša dort, pěkně studený z lednice, s křupavou čokoládou a lahodnou tvarohovou vrstvou, která není díky máslu tučná a tuhá? Tak čti dál!
Budete potřebovat:
- 6 vajec – bílky a žloutky zvlášť
- 6 plných lžic polohrubé mouky
- 2 lžičky prdopeče
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
Náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 balení Ricotty
- cukr dle chuti
Poleva:
- hořká čokoláda
- cca půl lžičky kokosového oleje
Oddělte žloutky a bílky.
Žloutky vyšlehejte s cukrem.
Do směsi přidejte ostatní suroviny, kromě bílků.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, ten pak opatrně zamíchejte do směsi.
Pečte 15-20 minut na 175°C, zbytečně korpus nepřepékejte, vysušil by se. Jestli je hotový poznáte na špejli.
Upečený a vychladlý korpus skrojte tak, aby byl dort rovný. Natřete krémem, polijte čokoládou a dejte ztuhnout do lednice. Krájejte nahřátým nožem, aby se nepolámala čokoláda. Po každém řezu nůž otřete a znovu zahřejte.
Zbylý odříznutý korpus nadrobte do skleniček, přidejte krém a navrch trochu polevy. A máte i výborný dezert do práce anebo na cesty 😉